lunes, 8 de noviembre de 2010

Sicília: Cua de peix

Publicado por Els músics de Bremen en 14:19
Hi havia una vegada un nen que vivia a Sicília. En Giusepino era un nen fascinat pel mar. Encara no sabia caminar, que ja nedava i bussejava. I si algú es pensava que un dia se'n cansaria, de tant viure en remull, doncs s'equivocava. Perquè en Giusepino es va anar fent gran i la feina era que sortís del mar. S'hi passava tantes hores, dins l'aigua, que en Giusepino era gairebé un peix més. I si no ho acabava de ser era perquè tenia cabells,  nas, dues orelles i unes galtes d'allò més vermelles. Però en Giusepino somiava que era un peix. I, és clar, com que només sortia de l'aigua per anar a dormir, doncs va passar el que havia de passar. I és que de tant nedar i bussejar, un dia, les cames se li van transformar en la cua d'un peix. En Giusepino era feliç amb la cua de peix. Xapotejava, saltava i es capbussava com un dofí. I  jugava a fet i amagar amb els seus amics: tres anxoves orfes i un moll vermell. I des d'aquell dia, tothom li va deixar de dir Giusepino per dir-li: cua de peix La màgica transformació d'en Cua de Peix va passar de boca en boca fins que va arribar a l'altra punta de l'illa. Tothom parlava d'en Giusepino, perdó, d'en Cua de Peix. I la gent n'explicava tantes històries, que un dia van arribar fins al palau del rei Miquelino quart.

- Què diu que fa? -preguntava el monarca, que era una mica sord. - Diuen que com que és amic dels peixos, en Cua de Peix trenca les xarxes dels mariners -responia molt preocupat el ministre de Pesca. - Així que aquest Cua de Peix en sap molt, de bussejar? Doncs vull que el porteu aquí immediatament -va ordenar el rei, assenyalant el lloc exacte-. Digueu-li que li vull encarregar una missió molt important.
Feia temps que el rei Miquelino quart en portava una de cap. S'havia proposat esbrinar què hi havia sota l'illa, al fons del mar.
- Vull que ara mateix et capbussis i que no tornis fins que no descobreixis què s'amaga sota l'illa -va ordenar el rei a en Cua de Peix, que s'havia presentat a la cita acompanyat per les tres anxoves orfes i el moll vermell.
En Cua de Peix va obeir immediatament l'ordre del rei. Es va capbusssar i va bussejar hores i hores cap al fons del mar. Quan feia un dia que era sota l'aigua, en Cua de Peix es va trobar cara a cara amb un peix enorme que dormia sota l'illa. Era tan gros i tan lleig, que quan el van veure, en Cua de Peix i els seus amics es va aturar morts de por i van girar cua cap a la superfície. Al rei no el van convèncer les explicacions que en Cua de Peix i els seus amics li van donar.
- Romanços -cridava el rei Miquelino quart molt empipat-. Què vol dir que no vols tornar? Et mano que ara mateix et tornis a capbussar!
I com que el monarca veia que en Cua de Peix no li feia cas, va pensar que si es treia la corona i la llançava al mar, en Cua de Peix no s'hi podria negar.
- Vés-la a buscar. Que un rei sense corona no pot governar.
Va trigar poc, en Cua de Peix, a recuperar la corona. Però un cop la va tenir a les mans, en Cua de Peix es va adonar que amb aquella corona ell també podia regnar.
- Què fem, amics -va preguntar en Cua de Peix a les tres anxoves orfes i el moll vermell-. Ens quedem a viure al fons del mar o tornem la corona al rei Miquelino quart.
 els seus inseparables amics li van indicar el camí més ràpid cap al fons del mar. El rei Miquelino quart es va esperar més d'una setmana que tornés, fins que se'n va cansar, convençut que en Cua de Peix s'havia ofegat. Però diu la veu popular que en Cua de Peix, ara, és el rei de les profunditats. I és veritat. Perquè hi viu feliç, amb la corona fins a les orelles i el seu tron submarí. Envoltat a tothora dels seus inseparables amics: les tres anxoves orfes i el moll vermell. Ja ho diu la cançó: Si llances la xarxa Al fons del mar, En Cua de Peix No pots pescar. Va anar a buscar la corona Que el rei hi va tirar I ara viu amb els peixos, Els pops i els calamars.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Hi havia una vegada... Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez

adelgazar